Bir Sitenin Hangi WordPress Temasını Kullandığını Nasıl Bulursunuz?

Bir Sitenin Hangi WordPress Temasını Kullandığını Nasıl Bulursunuz?
Hiç harika görünen bir WordPress sitesine rastladınız ve aynı temayı alabilmeyi dilediniz mi?

Sıklıkla okuyuculardan, başka birinin web sitesinde sevdikleri bir temanın adını bulma konusunda yardım istediğimizi duyarız.

Neyse ki, bir sitenin temasını kontrol etmek kolay ve ücretsiz. Bu yazıda, bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını nasıl bulacağınızı göstereceğiz.

Bir web sitesi oluştururken , karşılaşacağınız en büyük kararlardan biri temanızı seçmektir.

Siteniz için mükemmel WordPress temasını seçerken düşünmeniz gereken çok şey var . Sevdiğiniz bir düzen ve özelliklere sahip bir siteyle karşılaşırsanız, bu sizin için doğru temayı bulmak için harika bir kısayol olabilir.

Bazı web siteleri, muhtemelen kendiniz kullanamayacağınız özel temalar kullanır. Ancak çoğu durumda, sitelerin en iyi ücretsiz WordPress temalarından birini veya popüler bir premium tema kullandığını göreceksiniz .

Eğer öyleyse, temanın adını öğrenebilir ve kendiniz indirebilir veya satın alabilirsiniz.

Bir web sitesinin hangi WordPress temasını kullandığını bulmak gerçekten çok kolay. Size üç farklı yöntemle yol göstereceğiz.


Yöntem 1. WPBeginner'ın WordPress Tema Dedektörü Aracını kullanın


Herhangi bir WordPress web sitesinin hangi temayı kullandığını bulmanın en kolay yolu, WordPress tema algılama aracını kullanmaktır .

Kullanımı tamamen ücretsizdir. Tek yapmanız gereken web sitesi URL'sini girmek ve ardından “Web Sitesini Analiz Et” düğmesini tıklamaktır.



Tema dedektörümüz, web sitesinin kaynak kodunu inceleyecek ve kullandıkları WordPress temasının adını size gösterecektir.

Örneğin, bir web sitesi popüler Divi temasını kullanıyorsa, tema algılayıcımız şunun gibi bir şey gösterecektir:



Ancak, daha az popüler bir tema veya özel bir temaysa, aracımız ekran görüntüsü olmadan temanın adını size gösterecektir.

O zaman yapmanız gereken tek şey, indirme bağlantısını bulup bulamayacağınızı görmek için bu tema adını Google aramada kopyalamak / yapıştırmak.

Özel bir temaysa, bulamazsınız. Ancak binlerce ücretsiz / premium WordPress temasından biriyse, onu indirebilir ve kullanabilirsiniz.


Yöntem 2. Sitenin WordPress Temasını Algılamak için IsItWP Kullanın


Bir web sitesi tarafından kullanılan WordPress temasını tespit etmenin başka bir kolay yolu , bir web sitesi tema dedektörü olan IsItWP'dir .

Sadece IsItWP web sitesini açın ve kontrol etmek istediğiniz sitenin URL'sini girin.



IsItWP önce web sitesinin WordPress kullanıp kullanmadığını kontrol edecektir. Eğer öyleyse, IsItWP sitenin hangi WordPress temasını kullandığını tespit edecek ve sonuçları size gösterecektir:



Ayrıca , web sitesi tarafından kullanılan WordPress barındırma sağlayıcısını ve WordPress eklentilerini algılamaya çalışır . İndirme bağlantıları ve IsItWP'nin eklentilerle ilgili incelemelerine bağlantılar içeren bir liste göreceksiniz:




Yöntem 3. Bir Web Sitesi Tarafından Kullanılan WordPress Temasını Manuel Bulma


Bazen web sitesi sahipleri WordPress temalarının adını değiştirir. Bu, WordPress tema IsItWP gibi araçların hangi WordPress temasını kullandıklarını algılamasını engeller.

Ancak, hangi temayı kullandığını öğrenmek için genellikle web sitesinin kodunu kullanabilirsiniz.

Başlayalım.

Her WordPress temasının bir style.css dosyası vardır. Bu dosya, WordPress'e temanın adını, tema yazarını, URI'yi, sürümü ve daha fazlasını söyleyen bir tema başlığı içerir. Ayrıca tema tarafından kullanılan CSS stillerini de içerir .

Bu dosyayı bulmak için incelemek istediğiniz web sitesine gidin. Ekranda herhangi bir yere sağ tıklayın ve menüden 'Sayfa Kaynağını Görüntüle'yi seçin.



Bu, sayfanın kaynak kodunu yeni bir tarayıcı sekmesinde açacaktır. Şimdi kaynak kodunda şuna benzer bir satır bulmanız gerekiyor:

1

style.css dosyasını açmak için bu satırdaki URL'ye tıklayabilirsiniz.

İpucu: Normalde sayfa kaynağından bağlantılı birkaç style.css dosyası olacaktır. /wp-content/themesURL'de olanı bulmanız gerekir .

style.css dosyasının üst kısmında, WordPress blogu tarafından kullanılan tema hakkında bilgi içeren tema başlık bloğunu göreceksiniz . Tipik olarak, şöyle bir şeye benzeyecektir:

Theme Name:     Theme Name


Theme URI:      https://example.com


Author:         ThemeAuthorName


Author URI:     https://example.com


Description:    My Theme is a flexible WordPress theme designed for portfolio websites


Version:        1.1.47


License:        GNU General Public License v2 or later


License URI:    http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html


Text Domain:    hestia


Tags: blog, custom-logo, portfolio, e-commerce, rtl-language-support, post-formats, grid-layout, one-column, two-columns, custom-background, custom-colors, custom-header, custom-menu, featured-image-header, featured-images, flexible-header, full-width-template, sticky-post, theme-options, threaded-comments, translation-ready

Sizi web sitesi tarafından kullanılan temaya götürecek olan Temanın URL'sini veya Tema Yazarının URL'sini burada bulabilirsiniz.

Ana Temayı Bulma

Birçok WordPress sitesi, web sitelerini özelleştirmek için alt temalar kullanır. Bu durumda, tema başlıkları, kullandıkları ana tema hakkında bilgi içerecektir.

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11

*


Theme Name:   My Child Theme


Description:  Just a child theme


Author:       Peter Smith


Author URL:   Write here the author's blog or website url


Template:     hestia


Version:      1.0


License:      GNU General Public License v2 or later


License URI:  http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html


Text Domain:  my-child-theme


*/

Yukarıdaki örnekte, bu başlık bloğunun tema başlık bloğunda fazladan bir 'Şablon' parametresi vardır. Bu şablon, bu web sitesi tarafından kullanılan ana temadır.

Ayrıca ana temayı web sitesinin kaynak koduna bakarak da öğrenebilirsiniz. Başka bir temadan yüklenmiş başka bir style.css dosyası olduğunu göreceksiniz.

Bu diğer style.css dosyası, ana temanın stil sayfasıdır ve üzerine tıklamak, bir sitenin hangi ana temayı kullandığını size söyleyecektir.

Şimdilik bu kadar, umarız bu makale bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını öğrenmenize yardımcı olmuştur. 
https://neopiksel.com/bir-sitenin-hangi-wordpress-temasini-kullandigini-nasil-bulursunuz/

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bloglar için En İyi 10 WordPress Eklentisi

Twitter'da Kullanıcıyı Paylaşmadan Video Paylaşma